Sådan olierer du dit spisebord

Trin 1: Overfladen skal pudses glat, med et stykke sandpapir, korn 240 eller 320, og altid langs årene på bordet. Dette er bestemt ikke en nødvendighed, men det skal gøres efter behov.

Trin 2: Så skal bordet olieres, og her er det vigtigt, at du bruger den samme type olie, som dit bord allerede er behandlet med. Er du i tvivl om, hvad dit bord er overfladebehandlet med, skal du kontakte den der har solgt dig bordet. Vi anbefaler altid Trip Trap’s olier! (På deres olier, står fremgangsmetoden til at oliere også, så du kan bestemt benytte deres guide!)

Trin 3: Vi anbefaler at man bruger den fine side af en ganske normal skrubbesvamp. Det er slet ikke nødvendigt, at du trykker hårdt når du olierer, det er nok blot at strejfe bordet med svampen. Dette gør du, indtil du har dækket bordet med olie. Altid langs årene og husk kanterne!
Vær opmærksom på brandfare!

Trin 4: Så skal olien have lov til at tørre. Imens olien tørrer ind, er det vigtigt at du holder øje med bordet, og tilfører olie på bordet, hvis der opstår tørre pletter. Det står som regel på indpakningen, hvor længe olien skal tørre, inden du kan tørre det af, men vi anbefaler 20-30 minutter. 

Trin 5: Når olien har fået lov at tørre, i ca. 30 minutter, kan du tørre bordet af. Her er det MEGET vigtigt, at du ikke smider dit papir ud i skraldespanden eller lignende, da papiret bliver selvantændeligt med olie på. Skaf det af vejen, på en anden måde, der ikke er brandfarlig. (Læs teksten på din olie om brandfare omhyggeligt)!

Trin 6: Bordet skal nu kunne stå, i ca. 24 timer, for at tørre ordentligt ind. Det er værd at nævne, at olien først er fuldhærdet efter en uge, og vi anbefaler bestemt, at man venter så længe man kan.

Held og lykke med olieringen af dit eget spisebord!

Casper – HTM Møbler